Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mannagryn 1.0 dl 13%
Mjölk 5.0 dl 15%
Strösocker 0.5 msk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Ägg 2.0 styck 6%
Florsocker till garnering 1.0 msk 2%
Tillbehör:
Hallonsylt 6.0 dl 62%
Hallon 18.0 styck 1%
Ugnsform hög kant, kapsel 1.0 liter Äts ej
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka upp mjölk med mannagryn. Låt sjuda tills gröten tjocknat. Rör om hela tiden så att gröten inte bränns vid. Ta av kastrullen från värmen.
- Smöra en form med hög kant.
- Vispa socker och ägg pösig. Rör ner detta i gröten och häll upp i form.
- Grädda i ugn 20 minuter.
- Pudra puddingen med florsocker.
- Servera med hallonsylt, saftsås eller annat enligt eget önskemål. Dekorera gärna med några hallon.
Kockens kommentar
Recept och bild från Kryddburken. Läs mer > Om pudding.Passar till
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Mannagrynspudding med hallon
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan