Mannagrynspudding med hallon

Foto: Kryddburken ¤

Mannagrynspudding med hallon

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Mannagryn

1.0 

dl

Mjölk

5.0 

dl

Strösocker

0.5 

msk

Salt

1.0 

krm

Ägg

2.0 

styck

Florsocker till garnering

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Hallonsylt

6.0 

dl

Hallon

18.0 

styck

Ugnsform hög kant, kapsel

1.0 

liter

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 308 gram)

Ingredienser

Visa:

Mannagryn 1.0 dl 13%

Mjölk 5.0 dl 15%

Strösocker 0.5 msk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Ägg 2.0 styck 6%

Florsocker till garnering 1.0 msk 2%

 

Tillbehör:

Hallonsylt 6.0 dl 62%

Hallon 18.0 styck 1%

Ugnsform hög kant, kapsel 1.0 liter Äts ej

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp mjölk med mannagryn. Låt sjuda tills gröten tjocknat. Rör om hela tiden så att gröten inte bränns vid. Ta av kastrullen från värmen.
  3. Smöra en form med hög kant.
  4. Vispa socker och ägg pösig. Rör ner detta i gröten och häll upp i form. 
  5. Grädda i ugn 20 minuter.
  6. Pudra puddingen med florsocker.
  7. Servera med hallonsylt, saftsås eller annat enligt eget önskemål. Dekorera gärna med några hallon.

Kockens kommentar

Recept och bild från Kryddburken. Läs mer > Om pudding.

Passar till

Saftsås

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Mannagrynspudding med hallon