Lamb sirloin roast, pestopanerad stor lammrostbiff med rumpstek

Foto: Sheep Central Alberta

Lamb sirloin roast, pestopanerad stor lammrostbiff med rumpstek

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammrostbiff m. rumpstek

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Panering:

 

Persilja finhackad

2.0 

msk

Basilika finhackad

2.0 

msk

Vitlök

2.0 

klyftor

Ströbröd

1.0 

msk

Matolja

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammrostbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 319

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1969 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 26%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 154 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammrostbiff m. rumpstek 1.0 styck 79%

Smör till stekning 2.0 msk 10%

 

Panering:

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Basilika finhackad 2.0 msk 0%

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Ströbröd 1.0 msk 2%

Matolja 1.5 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammrostbiff > Äts ej

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Alberta" under bilden.

  1. Köttval: I andra länder är det vanligt att rostbiffen (lamb sirloin) omfattar den bakre delen kallad rumpstek och ibland även del av fransyskan för att få ett större köttstycke på 0,5 kilo eller mer. Kan beställas hos svensk köttspecialist.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Sätt ugnen på 175ºC.
  4. Pestopanering: Finhacka bladkryddorna och vitlök. Blanda alla ingredienser.
  5. Bryn köttet runtom i het panna med smör. Lägg med skinnsidan ner i ugnsform. Smeta på pestoblandningen. Stick in en stektermometer.
  6. Ugn: Sätt in i ugnen till kärntemperatur runt 60ºC för rosa-medium stekt. Det tar 15-30 minuter beroende på köttets tjocklek.
  7. Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter utan att täcka över.

Kockens kommentar

En lammrostbiff väger runt 250 gram. En förstorad "rostbiff" kan väga 500 gram eller mer. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Lamb sirloin roast, pestopanerad stor lammrostbiff med rumpstek