Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto

Foto: AEG

Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammentrecote

800.0 

gram

Matolja till stekning

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Pesto:

 

Ramslök

0.5 

knippe

Jordnötter osaltade

1.0 

dl

Parmesan

50.0 

gram

Olivolja

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör

30.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Cherrytomater

12.0 

styck

Cocktailkapris

16.0 

styck

Mangold

4.0 

blad

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammentrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 943

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3770 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 578 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammentrecote 800.0 gram 36%

Matolja till stekning 0.5 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Pesto:

Ramslök 0.5 knippe 0%

Jordnötter osaltade 1.0 dl 10%

Parmesan 50.0 gram 5%

Olivolja 1.0 dl 20%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 14%

Smör 30.0 gram 6%

Mjölk 2.0 dl 3%

Cherrytomater 12.0 styck 1%

Cocktailkapris 16.0 styck 1%

Mangold 4.0 blad 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammentrecote > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "AEG" under bilden.

  1. Potatis: Skala och koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 190°C.
  3. Pesto: Rosta nötterna i torr panna till lite färg. Skär ramslök i mindre bitar. Lägg i mixer. Riv i parmesan och tillsätt olivolja. Mixa till fin halvflytande smet.
  4. Bryn köttet väl runtom i het panna med lite olja. Lägg över i ugnssäker form och sätt in det i het ugn 8-10 minuter.
  5. Tillbehör: Halvera tomater och lägg i pannan. Tillsätt kapris och riv över bitar av mangold. Lättstek tillbehören och tillsätt en klick smör. Salta och peppra. Tänk på att kapris och pesto är salta.
  6. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
  7. Mosa potatisen till fint mos och fin konsistens med smör och mjölk. Salta lätt.
  8. Skär upp köttet och servera.

Kockens kommentar

Lammhals består av två delar, en smal övre del och en tjockare, köttigare nedre del. Den nedre delen utgör en del av det som kallas lammkarré och som urbenad benämns lammentrecote. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Pesto alla Genovese

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto