Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 943

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3770 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammentrecote 800.0 gram 36%
Matolja till stekning 0.5 msk 2%
Pesto:
Ramslök 0.5 knippe 0%
Jordnötter osaltade 1.0 dl 10%
Parmesan 50.0 gram 5%
Olivolja 1.0 dl 20%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Smör 30.0 gram 6%
Mjölk 2.0 dl 3%
Cherrytomater 12.0 styck 1%
Cocktailkapris 16.0 styck 1%
Mangold 4.0 blad 2%
Kockskolan:
Så lagas lammentrecote > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "AEG" under bilden.
- Potatis: Skala och koka potatis.
- Sätt ugnen på 190°C.
- Pesto: Rosta nötterna i torr panna till lite färg. Skär ramslök i mindre bitar. Lägg i mixer. Riv i parmesan och tillsätt olivolja. Mixa till fin halvflytande smet.
- Bryn köttet väl runtom i het panna med lite olja. Lägg över i ugnssäker form och sätt in det i het ugn 8-10 minuter.
- Tillbehör: Halvera tomater och lägg i pannan. Tillsätt kapris och riv över bitar av mangold. Lättstek tillbehören och tillsätt en klick smör. Salta och peppra. Tänk på att kapris och pesto är salta.
- Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
- Mosa potatisen till fint mos och fin konsistens med smör och mjölk. Salta lätt.
- Skär upp köttet och servera.
Kockens kommentar
Lammhals består av två delar, en smal övre del och en tjockare, köttigare nedre del. Den nedre delen utgör en del av det som kallas lammkarré och som urbenad benämns lammentrecote. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fler recept inom Lammstek i ugn
Liknande recept som Ugnslagad lammentrecote med ramslökspesto
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kryddmarinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad, torkad eller rökt fårfiol
Tid: 15 min (+ 80 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammlägg i ugn
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad kokt och/eller stekt lammrulle
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fylld lammstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammstek provençale på rotfruktsbädd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnstekt stor lammbogsstek
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan