Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Tillagning (30 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Cooking" under bilden. Det brända på bilden är den yoghurtpanering som används i receptet. Se fler filmer > Så ugnslagas fläskkarré.
- Skölj och torka av köttet. Låt rumstemperera i en timme eller mer.
- Kryddning: Salta väl. I övrigt använd kryddor enligt eget önskemål. I filmen används en kryddig yoghurtblandning.
- Bryna: Kött som steks i låg värme eller som täcks med aluminiumfolie kan med fördel brynas. Brynt och tillagad i hög värme utan att täcka över, riskerar att få för bränd yta.
- Form: Lägg köttet på galler med plåt under, eller i ugnsform med galler (se > Ugnsformar). Alternativt på en bädd av lök och rotfrukter badande i vatten eller buljong, som bör täckas för att inte koka torrt.
- Täcka: Kött och plåt med vatten kan täckas med aluminiumfolie, vilket gör att köttet skonsamt kokas snarare än steks. Se film på > Så lagas fläskstek. Lämpligen tas folien bort mot slutet
- Stek i ugn till kärntemperatur 80-85°C+.
- Tillagningstid för 2 kilo stek cirka:
- I ugn 125°C 4-5 timmar.
- I ugn 150°C 3,5-4 timmar.
- I ugn 175°C 3 timmar.
Vikt 1 kg cirka halva tiden. - Tillbehör: Varma katrinplommon och äppelklyftor är klassiskt tillbehör, gärna instoppat i köttet (se recept > Plommonspäckad fläskkarré). Alternativt tillreder man en katrin- och/eller äppelcidersås.
Kockens kommentar
Fläskkarré är fettrikt kött som tål att tillagas längre tid utan att bli torrt. KanskePassar till
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Ugnslagad hel fläskkarré
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan