Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 171
 
    
                Kcal / portion: 276
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 3317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Tillagning (30 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Cooking" under bilden. Det brända på bilden är den yoghurtpanering som används i receptet. Se fler filmer > Så ugnslagas fläskkarré.
- Skölj och torka av köttet. Låt rumstemperera i en timme eller mer.
- Kryddning: Salta väl. I övrigt använd kryddor enligt eget önskemål. I filmen används en kryddig yoghurtblandning.
- Bryna: Kött som steks i låg värme eller som täcks med aluminiumfolie kan med fördel brynas. Brynt och tillagad i hög värme utan att täcka över, riskerar att få för bränd yta.
- Form: Lägg köttet på galler med plåt under, eller i ugnsform med galler (se > Ugnsformar). Alternativt på en bädd av lök och rotfrukter badande i vatten eller buljong, som bör täckas för att inte koka torrt.
- Täcka: Kött och plåt med vatten kan täckas med aluminiumfolie, vilket gör att köttet skonsamt kokas snarare än steks. Se film på > Så lagas fläskstek. Lämpligen tas folien bort mot slutet
- Stek i ugn till kärntemperatur 80-85°C+.
- Tillagningstid för 2 kilo stek cirka:
 - I ugn 125°C 4-5 timmar.
 - I ugn 150°C 3,5-4 timmar.
 - I ugn 175°C 3 timmar.
 Vikt 1 kg cirka halva tiden.
- Tillbehör: Varma katrinplommon och äppelklyftor är klassiskt tillbehör, gärna instoppat i köttet (se recept > Plommonspäckad fläskkarré). Alternativt tillreder man en katrin- och/eller äppelcidersås.
Kockens kommentar
Fläskkarré är fettrikt kött som tål att tillagas längre tid utan att bli torrt. KanskePassar till
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Ugnslagad hel fläskkarré
- 
                
                    Fläsksida med lök glacéTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Knaperstekt fläsksida med sherryäpplenTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksidaTid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksidaTid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kotlettrad med senap och äppelsåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Helstekt kotlettrad med bakade grönsakerTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskbog med knaperstekt svålTid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsåsTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimpTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svålTid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              