Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 2%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nötrulle 1200.0 gram 100%
Lag:
Vatten 2.0 liter Äts ej
Salt 1.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Så saltas, rimmas kött > Äts ej
Så saltar, rimmar man > Äts ej
Så lagas nötrulle > Äts ej
Kock: Svenskt Kött
Tillagning (4 tim + 48 tim )
Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Se till att köttet är täckt av lagen. Låt det stå kallt ett par dygn.
Koka upp kött med lag och låt sjuda på låg värme 3 ½−4 timmar. Prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom när köttet är klart.
Ta av kastrullen från värmen och låt rullen svalna i lagen. Kyl sedan. Skär i tunna skivor före servering.
Kockens kommentar
Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande. Bjud rulle i tunna skivor som smörgåsmat eller lägg strimlor av rulle i en sallad. Saltrullen håller sig en vecka i kylskåp.Fler recept inom Kokt nötkött
Liknande recept som Saltrulle
-
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotskött på kokt högrev
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk kokt porterstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla