Grillade högrevsburgare

Foto: Matgeek, högrevsburgare ¤

Grillade högrevsburgare

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Högrevsfärs

800.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Bacon knaperstekt

12.0 

skivor

Gul lök

1.0 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Majonnäs äkta

2.0 

dl

Vitlök

2.0 

klyftor

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 19%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 338 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrevsfärs 800.0 gram 29%

 

Tillbehör:

Bacon knaperstekt 12.0 skivor 14%

Gul lök 1.0 styck 1%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Hamburgerbröd 4.0 styck 15%

Majonnäs äkta 2.0 dl 36%

Vitlök 2.0 klyftor 0%

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Kock: Matgeek

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.

  1. Sätt på grillen i god tid.
  2. Färs: Mal egen färs (se filmen) eller köp färdigmald. Tidsåtgång ej medräknad.
  3. Vitlöksmajonnäs (aioli): Riv vitlök och blanda med majonnäs. Hemlagad majonnäs se recept via länk nedan (tidsåtgång ej medräknad).
  4. Lök: Skala lök, halvera och skiva i "månar". Fräs (lättstek) i smör 5 minuter eller mer utan att bränna.
  5. Forma hamburgare till "puckar", de bör vara ganska kompakta för att inte falla sönder (se film).
  6. Grilla: Stek köttet några minuter på var sida till önskad genomstekning. Knaperstek samtidigt bacon. Rosta insidan på brödet.
  7. Servera: Bred majonnäs på brödets undersida. Lägg på bacon och sedan köttet. Toppa med lök. Lägg på brödlocket.

Kockens kommentar

Färs av högrev är extra smakrik och av många ansedd som den godaste färsen. Passar extra bra att grillas. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagad majonnäs

Aioli

Fler recept inom Grillad köttfärs

Liknande recept som Grillade högrevsburgare