Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 17%
Falukorv 300.0 gram 71%
Smör till stekning 1.0 msk 9%
Garnering:
Slanggurka 20.0 gram 0%
Gräslök 3.0 stjälkar 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Så kokas ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Ctpaha Cobetob" under bilden.
- Snitta falukorvsringar och forma till en ring. Fäst ihop med tandpetare.
- Skiva slanggurka på längden och snitta ut blad.
- Stek falukorvsringarna på medelvärme i lite smör några minuter. Knäck ett ägg i varje ring och stek vidare tills äggvitan stelnat.
- Lägg upp på tallrik. Använd gräslöksstänger som stam och bifoga bladen som på bilden.
Kockens kommentar
Det finns många kreativa sätt att använda ägg på ett fiffigt sätt. Endast fantasin sätt gränser. Läs mer > Så steks ägg. Ägg kan formas och kokas på olika sätt, bland att till en cylinder (stav) med äggvita yttersta och äggula i mitten. När man skivar sådant kokt ägg blir alla skivor likadana, liknande mittbiten på ett vanligt ägg. En annan variant populär i Japan är att forma gulan i ägget till hjärtan, stjärnor, fyrkanter eller dylikt. Se filmer på > Så kokas ägg.Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Stekt ägg i falukorvsblomma
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan