Stekt ägg i falukorvsblomma

Foto: Ctpaha Cobetob

Stekt ägg i falukorvsblomma

Lägg till ingredienser

Portioner: 3

Ägg

3.0 

styck

Falukorv

300.0 

gram

Smör till stekning

1.0 

msk

 

Garnering:

 

Slanggurka

20.0 

gram

Gräslök

3.0 

stjälkar

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Så kokas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1093 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 151 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 17%

Falukorv 300.0 gram 71%

Smör till stekning 1.0 msk 9%

 

Garnering:

Slanggurka 20.0 gram 0%

Gräslök 3.0 stjälkar 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Så kokas ägg > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Ctpaha Cobetob" under bilden.

  1. Snitta falukorvsringar och forma till en ring. Fäst ihop med tandpetare.
  2. Skiva slanggurka på längden och snitta ut blad.
  3. Stek falukorvsringarna på medelvärme i lite smör några minuter. Knäck ett ägg i varje ring och stek vidare tills äggvitan stelnat.
  4. Lägg upp på tallrik. Använd gräslöksstänger som stam och bifoga bladen som på bilden.

Kockens kommentar

Det finns många kreativa sätt att använda ägg på ett fiffigt sätt. Endast fantasin sätt gränser. Läs mer > Så steks ägg. Ägg kan formas och kokas på olika sätt, bland att till en cylinder (stav) med äggvita yttersta och äggula i mitten. När man skivar sådant kokt ägg blir alla skivor likadana, liknande mittbiten på ett vanligt ägg. En annan variant populär i Japan är att forma gulan i ägget till hjärtan, stjärnor, fyrkanter eller dylikt. Se filmer på > Så kokas ägg.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Stekt ägg i falukorvsblomma