Kastanjpurékräm till efterrätt

Foto: Cookingguide

Kastanjpurékräm till efterrätt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kastanjer rå med skal

500.0 

gram

Vatten

2.5 

dl

Strösocker

1.5 

dl

 

Smaksättningsalternativ:

 

Vaniljstång

0.5 

styck

Rom

 

 

Vispgrädde

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1946 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 10%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 221 gram)

Ingredienser

Visa:

Kastanjer rå med skal 500.0 gram 34%

Vatten 2.5 dl 0%

Strösocker 1.5 dl 29%

 

Smaksättningsalternativ:

Vaniljstång 0.5 styck 0%

Rom 0%

Vispgrädde 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 37%

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Cookingguide" under bilden.

  1. Halvera kastanjerna och koka dem med skal i cirka 20 minuter. Skala dem. Kastanjerna mörknar lite tack vare färgämnet i skalet.
  2. Värm upp socker och vatten så att sockret löser sig. Ta med urskrapad stång med skida om vaniljsmak önskas.
  3. Mixa kastanjer med sockervattnet.
  4. Smaksättning: I stället för vanilj kan smeten smaksättas med en skvätt rom, konjak, eller whisky. Lite flingsalt balanserar upp sötman.
  5. Vispa grädde. Häll upp i glas och toppa med vispad grädde.

Kockens kommentar

Detta är en mäktig efterrätt, servera gärna mindre portioner. Läs mer om kastanjer, klicka på ingrediensen. Osötad kastanjepuré kan också användas som till tillbehör till mat, se recept via länk nedan.

Alternativ

Kastanjepuré som tillbehör till mat

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Kastanjpurékräm till efterrätt