Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1946 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kastanjer rå med skal 500.0 gram 34%
Vatten 2.5 dl 0%
Strösocker 1.5 dl 29%
Smaksättningsalternativ:
Vaniljstång 0.5 styck 0%
Rom 0%
Vispgrädde 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 37%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Cookingguide" under bilden.
- Halvera kastanjerna och koka dem med skal i cirka 20 minuter. Skala dem. Kastanjerna mörknar lite tack vare färgämnet i skalet.
- Värm upp socker och vatten så att sockret löser sig. Ta med urskrapad stång med skida om vaniljsmak önskas.
- Mixa kastanjer med sockervattnet.
- Smaksättning: I stället för vanilj kan smeten smaksättas med en skvätt rom, konjak, eller whisky. Lite flingsalt balanserar upp sötman.
- Vispa grädde. Häll upp i glas och toppa med vispad grädde.
Kockens kommentar
Detta är en mäktig efterrätt, servera gärna mindre portioner. Läs mer om kastanjer, klicka på ingrediensen. Osötad kastanjepuré kan också användas som till tillbehör till mat, se recept via länk nedan.Alternativ
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Kastanjpurékräm till efterrätt
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan