Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 221
 
    
                Kcal / portion: 274
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 2736 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis kokt 2.0 styck 5%
Vetemjöl Special 7.0 dl 54%
Vatten ljummet 3.0 dl 0%
Jäst blå färsk till matbröd 25.0 gram 1%
el. torrjäst 6.0 gram Äts ej
Salt 1.0 tsk 0%
Rapsolja till fritering Äts ej
Tillval:
Matolja 1.0 msk Äts ej
Strösocker 1.0 tsk Äts ej
Alternativ:
Vetemjöl 5.0 dl 39%
Jäst blå färsk till matbröd 30.0 gram 1%
el. torrjäst 7.0 gram Äts ej
Salt 0.5 tsk 0%
Vatten 2.5 dl 0%
Alternativa tillbehör:
Gräddfil 0%
Stenbitsrom 0%
Vitlök 0%
Aromsmör ¤ 0%
Kockskolan:
Om langos > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras bröd > Äts ej
Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
Langos kan tillagas med vanligt vitt bröddeg eller med inblandning av potatismos ("potatisdeg"). Se film, klicka på > Ballistic BBQ under bilden.
- Potatisdeg: Skala, koka och mosa potatis. Värm upp vatten med salt till fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll vattnet över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt potatismos och mjöl, blanda och knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 40 minuter till dubbel storlek.
- Förbered pålägg. Allt passar på en smörgås.
- Ta en näve deg och tryck ut den med fingrarna till en rund platta på mjölat bakbord. Kanterna får gärna vara lite tjockare än mitten. Kavla ut degen om tunnare bröd önskas. Låt degen jäsa under duk i cirka 20 minuter.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Lägg i ett flatbröd med hålslev och låt fritera till fin gyllenbrun yta i 3-4 minuter. Vänd efter halva tiden. Ta upp och låt svalna av på galler med hushållspapper under.
Kockens kommentar
Lagos tillreds av vetemjöl, vatten/mjölk/gräddfil jäst och salt. Lite matolja och en anings socker kan ingå. Med potatismos i degen benämns rätten krumplis lángos. Pålägg kan vara vad som helst enligt eget tycke. Skinka, korv, gräddfil med rom etcetera. Läs mer > Om langos.Fler recept inom Tunnbröd, flatbröd
Liknande recept som Krumplis lángos, ungerskt friterat bröd - grundrecept
- 
                
                    Tunnbröd bakat i ugn, mjukt eller hårt - grundreceptSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tunnbröd med jäst traditionellt bakatTid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tunnbröd bakat med bakpulverSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tjocka tunnbröd bakat i stekpannaTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Tuttul från Dalarna, mjukt tunnbröd bakat med potatisTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spisbröd (tunnbröd) med smak av fänkålSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Matza, judiskt hårt tunnbröd av vetemjölTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagat naanbrödTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Krumplis lángos, ungerskt friterat bröd - grundreceptTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hembakad chapatiTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    