Rulltårta Dulce de Leche med kolasmak

Foto: Arla, Rulltårta dulce de leche

Rulltårta Dulce de Leche med kolasmak

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 15

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Kaffe nybryggt

2.0 

msk

Vetemjöl

1.5 

dl

Potatismjöl

0.5 

dl

Bakpulver

1.5 

tsk

 

Fyllning:

 

Dulce de leche

3.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Hallon

125.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om rulltårtor >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3375 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 78 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 6%

Strösocker 1.5 dl 17%

Kaffe nybryggt 2.0 msk 0%

Vetemjöl 1.5 dl 9%

Potatismjöl 0.5 dl 4%

Bakpulver 1.5 tsk 0%

 

Fyllning:

Dulce de leche 3.0 dl 40%

Vispgrädde 2.0 dl 21%

 

Tillbehör:

Hallon 125.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om rulltårtor > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "rulltårta" under bilden ovan.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt kaffe. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper (30x40 cm).
  4. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
  5. Vändning: Ta ut. Nu skall kakan vändas. Sockra ytan och lägg bakplåtspapper över. Lägg sedan på en ugnsplåt med låg kant ovanpå så är det lätt att vända utan att kakan förstörs. Vänd. Ta bort den varma plåten och låt sockerkakan med papper glida ner på bakbord. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret.
  6. Fyllning: Bred på karamelliserad mjölk på den kalla kakan. Vispa grädden och bred på. Rulla ihop.
  7. Vila: Låt ligga kallt ett tag innan den skärs upp. Skär i bitar och servera, gärna med hallon eller jordgubbar. Förvaras i kylen. Kan frysas i tre månader och skivas halvtinad.

Kockens kommentar

Dulce de leche är "karamelliserad mjölk". Mjölk och socker kokas under lång tid varvid sockret karamelliseras som ger karamellsmak. Förekommer konserverad i handeln. Man kan också koka en oöppnad konservburk söt kondenserad mjölk i 1,5-3 timmar. Läs mer > klicka på ingrediensen. Rulltårta är inte "riktig" tårta, utan en rullad mjuk kaka. Läs mer och se filmer > Om rulltårtor.

Alternativ

Klassisk rulltårta

Drömtårta

Fler recept inom Rulltårtor

Liknande recept som Rulltårta Dulce de Leche med kolasmak