Krämig morot- och saffranssoppa

Krämig morot- och saffranssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

1.0 

kilo

Gul lök el. rödlök

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Saffran

1.0 

förp.

Vitt vin

2.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Lantbuljong ekologisk

2.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Timjanblad

1.0 

msk

Svartpeppar

1.0 

tsk

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 555 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 1.0 kilo 22%

Gul lök el. rödlök 1.0 styck 4%

Olivolja 1.0 msk 8%

Saffran 1.0 förp. 0%

Vitt vin 2.0 dl 10%

Vatten 8.0 dl 0%

Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 3%

Grädde 2.0 dl 52%

Salt 1.0 tsk 0%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Timjanblad 1.0 msk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

 

Skapat av: tklaverud

Tillagning

  1. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min.
  3. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.
  4. Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  5. Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.

Kockens kommentar

Len vegetarisk soppa med saffran och morot, en riktig höstfavorit!

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Krämig morot- och saffranssoppa