
Krämig morot- och saffranssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Morot 1.0 kilo 22%
Gul lök el. rödlök 1.0 styck 4%
Olivolja 1.0 msk 8%
Saffran 1.0 förp. 0%
Vitt vin 2.0 dl 10%
Vatten 8.0 dl 0%
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 3%
Grädde 2.0 dl 52%
Salt 1.0 tsk 0%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Timjanblad 1.0 msk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Skapat av: tklaverud
Tillagning
- Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min.
- Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.
- Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
- Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.
Kockens kommentar
Len vegetarisk soppa med saffran och morot, en riktig höstfavorit!Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Krämig morot- och saffranssoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan