Klassisk viltsky (buljong)

Foto: Vegan Wiz

Klassisk viltsky (buljong)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Viltben med köttrester

1.0 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

70.0 

gram

Lagerblad

1.0 

blad

Timjan

1.0 

kvist

Vitpeppar hel

8.0 

korn

Vitlök

2.0 

klyftor

Purjolök

1.0 

bit

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Vatten

0.7 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 22

Kcal / portion: 40

GBR (GI) / port: 0

Recept: 159 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltben med köttrester 1.0 kilo 643%

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Morot 1.0 styck Äts ej

Rotselleri 70.0 gram Äts ej

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Timjan 1.0 kvist Äts ej

Vitpeppar hel 8.0 korn Äts ej

Vitlök 2.0 klyftor Äts ej

Purjolök 1.0 bit Äts ej

Tomatpuré konserv 1.0 msk 4%

Vatten 0.7 liter 0%

Tillagning (5 tim )

  1. Småhugg alla benrester. Ta även med köttputs.
  2. Låt benen långsamt brynas i varm ugn (45-60 minuter i 200°C). Alternativt bryn i panna.
  3. Tillsätt mot slutet av bryningen lök, morot och rotselleri.
  4. Lägg över i en stor kastrull. Långpannan kokas ur med vatten som hälls i kastrullen. Så mycket att det står väl över benen. Tillsätt övriga smaksättare.
  5. Lämna skyn att mycket långsamt koka på svag värme i 4-5 timmar.
  6. Skyn i grytan skummas väl av från fett och silas.

Kockens kommentar

Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång till viltsky används oxbuljong eller koncentrerad oxfond med vatten.

Fler recept inom Buljonger, fonder

Liknande recept som Klassisk viltsky (buljong)