Sjuskinnsgröt

Foto: Nostalgorama

Sjuskinnsgröt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rundkornigt ris

1.5 

dl

Salt

 

 

Mjölk

8.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Kanel mald

7.0 

tsk

Smör?

 

 

 

Tillbehör:

 

Mjölk

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

Om ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1558 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 410 gram)

Ingredienser

Visa:

Rundkornigt ris 1.5 dl 28%

Salt 0%

Mjölk 8.0 dl 31%

Strösocker 1.0 dl 24%

Kanel mald 7.0 tsk 2%

Smör? 0%

 

Tillbehör:

Mjölk 4.0 dl 15%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Om ris > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

Sjuskinnsgröt är ett sätt att använda överbliven risgrynsgröt (se recept Risgrynsgröt via länk nedan). Beräkna 1 timme extra tillagningstid om denna gröt måste lagas.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smörj en ugnsform och bred ut ett tunt lager gröt. Strö över lite socker och kanel, eventuellt också några klickar smör.
  3. På klassiskt vis "föres en glödgad kniv däröver, så att sockret brynes". Använd alternativt en gasbrännare, eller hoppa över momentet.
  4. Upprepa med ytterligare 6 lager gröt, socker och kanel. Det översta lagret beströs rikligt med socker.
  5. Sätt in i ugn tills genomvarm, cirka 20-30 minuter.

Tillhörande recept

Risgrynsgröt

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Sjuskinnsgröt