Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2
Recept: 877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grahamsmjöl 2.0 dl 45%
Vatten 6.0 dl 0%
el. mjölk 17.0 dl 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Mjölk 8.0 dl 55%
Frukt 0%
Kockskolan:
Om gröt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten/mjölk med lite salt.
- Vispa ner mjölet i vattnet.
- Låt småkoka under omrörning tills lagom tjockt, cirka 5 minuter.
- Servera med mjölk, socker, honung, frukt eller fruktmos enligt eget önskemål.
Kockens kommentar
Man kan använda grahamsgryn i stället för mjöl. Se förpackning. En del av mjölet kan bytas ut mot vetekli för att öka mängden fullkorn. Man kan också välja att koka i mjölk i stället för vatten.I mikro: Blanda 1 portion i tallrik och kör 2 minuter på full effekt och sedan 5 minuter på medeleffekt (400W).
Fler recept inom Gröt, välling
Liknande recept som Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt
-
Mannagrynsgröt, mannagrynspudding
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Underbara Clara *
-
Soupe panade, fransk brödsoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Havregrynsgröt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Risgrynsgröt - svensk julgröt, tomtegröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sjuskinnsgröt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Flötgröt
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Molinogröt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korngrynsgröt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan