Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt

Foto: lillafrunsdagbok ¤

Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grahamsmjöl

2.0 

dl

el. grahamsgryn

 

 

Vatten

6.0 

dl

el. mjölk

17.0 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Mjölk

8.0 

dl

Socker el. honung

 

 

Frukt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2

Recept: 877 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 372 gram)

Ingredienser

Visa:

Grahamsmjöl 2.0 dl 45%

el. grahamsgryn 0%

Vatten 6.0 dl 0%

el. mjölk 17.0 dl 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Mjölk 8.0 dl 55%

Socker el. honung 0%

Frukt 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp vatten/mjölk med lite salt.
  2. Vispa ner mjölet i vattnet.
  3. Låt småkoka under omrörning tills lagom tjockt, cirka 5 minuter.
  4. Servera med mjölk, socker, honung, frukt eller fruktmos enligt eget önskemål.

Kockens kommentar

Man kan använda grahamsgryn i stället för mjöl. Se förpackning. En del av mjölet kan bytas ut mot vetekli för att öka mängden fullkorn. Man kan också välja att koka i mjölk i stället för vatten.

I mikro: Blanda 1 portion i tallrik och kör 2 minuter på full effekt och sedan 5 minuter på medeleffekt (400W).

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt