Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Katrinplommon

8.0 

styck

Russin

0.5 

dl

Linfrön krossade

4.0 

msk

Vatten

10.0 

dl

Grahamsmjöl

2.0 

dl

Salt

4.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Mjölk

8.0 

dl

Frukt eller bär

200.0 

gram

el. äppelmos

 

 

 

Tillval:

 

Nötter och torkad frukt

 

 

Vetekli

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 357

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1426 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 566 gram)

Ingredienser

Visa:

Katrinplommon 8.0 styck 14%

Russin 0.5 dl 6%

Linfrön krossade 4.0 msk 13%

Vatten 10.0 dl 0%

Grahamsmjöl 2.0 dl 28%

Salt 4.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Mjölk 8.0 dl 34%

Frukt eller bär 200.0 gram 6%

el. äppelmos 0%

 

Tillval:

Nötter och torkad frukt 0%

Vetekli 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (10 min + 12 tim )

  1. Dag 1: Finhacka torkad frukt.
  2. Lägg torkad frukt och linfrön i vatten över natt. Ingår vetekli tillsätts detta också.
  3. Dag 2: Koka upp det blötlagda.
  4. Rör/vispa ner mjölet. Låt småkoka i 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Servera med mjölk, frukt eller fruktmos.  

Kockens kommentar

Molino = kvarn på spanska. Läs mer > Om gröt.

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Molinogröt