Potatisgröt

Foto: n´Greger ¤

Potatisgröt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

1.0 

kilo

Vatten

1.0 

liter

Salt

1.0 

msk

Rågmjöl grovt

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Mjölk

8.0 

dl

Sylt

4.0 

dl

Smör

80.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 830 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 1.0 kilo 21%

Vatten 1.0 liter 0%

Salt 1.0 msk 0%

Rågmjöl grovt 3.0 dl 17%

 

Tillbehör:

Mjölk 8.0 dl 15%

Sylt 4.0 dl 27%

Smör 80.0 gram 18%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatisen mjuk i salt vatten. Häll av vattnet och spara det.
  2. Mosa potatisen i kastrullen och späd ut med kokvattnet.
  3. Rör ner mjölet i moset och låt småkoka 1/2- till 1 timme.
  4. Servera gröten med smöröga, lingonsylt och mjölk.

Kockens kommentar

Kallgröten stekt är ännu godare, enligt Greger Ottosson i Västerbotten, som står för recept och bild.

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Potatisgröt