Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 1.0 kilo 21%
Vatten 1.0 liter 0%
Salt 1.0 msk 0%
Rågmjöl grovt 3.0 dl 17%
Tillbehör:
Mjölk 8.0 dl 15%
Sylt 4.0 dl 27%
Smör 80.0 gram 18%
Kockskolan:
Om gröt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
-
Skala och koka potatisen mjuk i salt vatten. Häll av vattnet och spara det.
- Mosa potatisen i kastrullen och späd ut med kokvattnet.
- Rör ner mjölet i moset och låt småkoka 1/2- till 1 timme.
- Servera gröten med smöröga, lingonsylt och mjölk.
Kockens kommentar
Kallgröten stekt är ännu godare, enligt Greger Ottosson i Västerbotten, som står för recept och bild.Fler recept inom Gröt, välling
Liknande recept som Potatisgröt
-
Mannagrynsgröt, mannagrynspudding
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Underbara Clara *
-
Soupe panade, fransk brödsoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Havregrynsgröt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Risgrynsgröt - svensk julgröt, tomtegröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sjuskinnsgröt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Flötgröt
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Molinogröt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korngrynsgröt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan