Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havregryn

4.0 

dl

Vatten

9.0 

dl

el. mjölk

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Mjölk

8.0 

dl

Strösocker

4.0 

msk

Sylt

 

 

Frukt

 

 

Kanel

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Havregryn 4.0 dl 42%

Vatten 9.0 dl Äts ej

el. mjölk 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Mjölk 8.0 dl 39%

Strösocker 4.0 msk 19%

Sylt 0%

Frukt 0%

Kanel 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > %

Tillagning (10 min )

  1. Koka upp havregryn med vatten (eller mjölk) och lite salt.
  2. Låt småkoka på medelvärme i 3-4 minuter under omrörning.
  3. Servera med mjölk, kanel, socker, sylt och frukt enligt egen smak.

Kockens kommentar

Havregrynsgröt är en svensk klassiker välkänd av de flesta.  Överbliven kall gröt kan stekas i smör. Stekt havregrynsgröt är gott med äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, frön, kanel, socker och så vidare. Grötrester kan också blandas ner i matbrödsdeg. Läs mer > Om gröt.

Mikra: Lägg havregryn, vatten/mjölk och salt i en tallrik eller skål. Ställ in tallriken i mikrovågsugnen. Mikra på full effekt i 1,5-2 minuter.

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Havregrynsgröt