Kycklingägg till påsk (plockmat)

Foto: Medlemsrecept

Kycklingägg till påsk (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

6.0 

styck

Majonnäs äkta

2.0 

msk

Senap svensk

2.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Morot

1.0 

styck

Svartpeppar

12.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Spritsverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 116 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 54%

Majonnäs äkta 2.0 msk 29%

Senap svensk 2.0 tsk 3%

Salt 1.0 krm 0%

Morot 1.0 styck 5%

Svartpeppar 12.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Spritsverktyg > Äts ej

Tillagning

  1. Hårdkoka ägg. Låt kallna.
  2. Skär av toppen 1 centimeter tjock och botten (så att den kan stå. Gröp ur gulan försiktigt.
  3. Blanda gulan med majonnäs, senap och salt.
  4. Häll smeten i en sprits och fyll ägget med smeten och 2 centimeter ovanför med plats för att skapa ansikten. Lägg på äggtoppen.
  5. Skär ut näsa och fötter av morot. Sätt dit dem och två ögon av pepparkorn (eller av svarta oliver).
  6. Ställ dem kallt innan servering.

Kockens kommentar

Observera att majonnäsen sjunker ihop om de får stå framme i värmen för länge (som på bilden).

Passar till

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Kycklingägg till påsk (plockmat)