Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal

Foto: Medlemsrecept

Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks bit

800.0 

gram

Sockerärter

80.0 

gram

Paprika röd

80.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Potatis

10.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Salvia mald

1.0 

tsk

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Vitpeppar nymald

0.5 

tsk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Purjolök

2.0 

styck

Smör

2.0 

msk

Schalottenlök

3.0 

styck

Köttbuljong avfettad

8.0 

dl

Timjan torkad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1867 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 616 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 800.0 gram 37%

Sockerärter 80.0 gram 1%

Paprika röd 80.0 gram 1%

Olivolja 0.5 dl Äts ej

Potatis 10.0 styck 36%

Timjan torkad 1.0 tsk Äts ej

Salvia mald 1.0 tsk Äts ej

Rosmarin torkad 1.0 tsk Äts ej

Vitpeppar nymald 0.5 tsk Äts ej

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Purjolök 2.0 styck 7%

Smör 2.0 msk 10%

Schalottenlök 3.0 styck 3%

Köttbuljong avfettad 8.0 dl 3%

Timjan torkad 1.0 msk 0%

Skapat av: Molyz7

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda samman olja, timjan, salvia, rosmarin, peppar och pressad vitlök till marinad och låt köttet marinera i ca 1 timme. Ugnsstek det sedan i ca 20 minuter. Håll köttet varmt i folie, dela racksen precis före servering i kotletter med ben.
  2. Potatistimbal
    Skala, strimla och skölj potatisen, låt vattnet rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn potatisen på hög värme, blanda ner purjo och efterstek några minuter. Krydda med salt och peppar och fyll fyra smorda portionsformar med potatisblandningen. Håll dem varma och stjälp upp dem precis före servering.
  3. Timjansky
    Finhacka schalottenlök och fräs den i smör. Häll på buljong och låt det koka ihop till hälften. Sila av skyn och krydda med timjan, salt och peppar. Koka sockerärterna hastigt i lättsaltat vatten och strimla paprikan. Servera grönsakerna till köttet och timbalen, skyn serveras för sig.
  4. Från recept.nu

Kockens kommentar

Lammracks kan delas i kotletter direkt eller helstekas och delas strax före servering. Här får de sällskap av en enkel timbal och en läcker timjansky.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal