Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks bit 800.0 gram 37%
Sockerärter 80.0 gram 1%
Paprika röd 80.0 gram 1%
Olivolja 0.5 dl Äts ej
Potatis 10.0 styck 36%
Timjan torkad 1.0 tsk Äts ej
Salvia mald 1.0 tsk Äts ej
Rosmarin torkad 1.0 tsk Äts ej
Vitpeppar nymald 0.5 tsk Äts ej
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Purjolök 2.0 styck 7%
Smör 2.0 msk 10%
Schalottenlök 3.0 styck 3%
Köttbuljong avfettad 8.0 dl 3%
Timjan torkad 1.0 msk 0%
Skapat av: Molyz7
Tillagning
- Sätt ugnen på 180°. Blanda samman olja, timjan, salvia, rosmarin, peppar och pressad vitlök till marinad och låt köttet marinera i ca 1 timme. Ugnsstek det sedan i ca 20 minuter. Håll köttet varmt i folie, dela racksen precis före servering i kotletter med ben.
- Potatistimbal
Skala, strimla och skölj potatisen, låt vattnet rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn potatisen på hög värme, blanda ner purjo och efterstek några minuter. Krydda med salt och peppar och fyll fyra smorda portionsformar med potatisblandningen. Håll dem varma och stjälp upp dem precis före servering. - Timjansky
Finhacka schalottenlök och fräs den i smör. Häll på buljong och låt det koka ihop till hälften. Sila av skyn och krydda med timjan, salt och peppar. Koka sockerärterna hastigt i lättsaltat vatten och strimla paprikan. Servera grönsakerna till köttet och timbalen, skyn serveras för sig. - Från recept.nu
Kockens kommentar
Lammracks kan delas i kotletter direkt eller helstekas och delas strax före servering. Här får de sällskap av en enkel timbal och en läcker timjansky.Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal
-
Lambogskotletter
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Panerade lammracks på engelskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammkotletter med rösti och katrinplommon
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan