Tomat- och baconpasta

Tomat- och baconpasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spagetti Barilla

280.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Bacon

140.0 

gram

Margarin flytande 80%

5.0 

gram

Crème fraiche mini }

1.0 

dl

Krossade tomater vitlök/basilika

390.0 

gram

Vatten

1.0 

dl

Körsbärstomater

250.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 444 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti Barilla 280.0 gram 55%

Gul lök 1.0 styck 3%

Bacon 140.0 gram 27%

Margarin flytande 80% 5.0 gram 2%

Crème fraiche mini } 1.0 dl 4%

Krossade tomater vitlök/basilika 390.0 gram 5%

Vatten 1.0 dl 0%

Körsbärstomater 250.0 gram 3%

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet.
  3. Stek lök och bacon i matfettet tills det får färg. Tillsätt crème fraiche, pastasås och vatten Låt puttra någon minut.
  4. Dela tomaterna och vänd ner i såsen.
    Vänd ner såsen i pastan och servera.

Kockens kommentar

Med krispig bacon, tomatsås och krämig crème fraiche kan du snabbt ställa en härlig pasta på bordet. Små färska tomater i såsen blir både mumsigt och fräscht. Enkelt och snabbt, som vardagar ska vara!

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Tomat- och baconpasta