
Tomat- och baconpasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti Barilla 280.0 gram 55%
Gul lök 1.0 styck 3%
Bacon 140.0 gram 27%
Margarin flytande 80% 5.0 gram 2%
Crème fraiche mini } 1.0 dl 4%
Krossade tomater vitlök/basilika 390.0 gram 5%
Vatten 1.0 dl 0%
Körsbärstomater 250.0 gram 3%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka löken. Strimla baconet.
- Stek lök och bacon i matfettet tills det får färg. Tillsätt crème fraiche, pastasås och vatten Låt puttra någon minut.
- Dela tomaterna och vänd ner i såsen.
Vänd ner såsen i pastan och servera.
Kockens kommentar
Med krispig bacon, tomatsås och krämig crème fraiche kan du snabbt ställa en härlig pasta på bordet. Små färska tomater i såsen blir både mumsigt och fräscht. Enkelt och snabbt, som vardagar ska vara!Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Tomat- och baconpasta
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani