Saffranscupcakes med lemon curd och vit chokladfrosting

Foto: Medlemsrecept

Saffranscupcakes med lemon curd och vit chokladfrosting

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

 

Smör osaltat

100.0 

gram

Smör osaltat

150.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Saffran 0,5 gram

2.0 

förp.

Mandelmassa färdig

200.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

 

Garnering:

 

Vit choklad

200.0 

gram

Färskost lätt naturell

200.0 

gram

Vaniljsocker

1.0 

msk

Karamellfärg

 

 

Strössel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 3

Recept: 6363 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 24%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 4%

Strösocker 2.0 dl 12%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 1%

 

Smör osaltat 100.0 gram 11%

Smör osaltat 150.0 gram 17%

Strösocker 1.0 dl 6%

Ägg 2.0 styck 2%

Saffran 0,5 gram 2.0 förp. 0%

Mandelmassa färdig 200.0 gram 14%

Vetemjöl 2.0 dl 7%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

 

Garnering:

Vit choklad 200.0 gram 18%

Färskost lätt naturell 200.0 gram 6%

Vaniljsocker 1.0 msk 1%

Karamellfärg 0%

Strössel 0%

Tillagning

  1. Lemon curd: Rör ihop ägg, socker och citron i en kastrull.
  2. Värm på låg värme och rör om hela tiden till det tjocknar.
  3. Ta av från plattan och rör i smöret.
  4. Häll över i en plastpåse, förslut väl och lägg påsen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
  5. Cupcake: Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
  7. Vispa smör och socker vitt.
  8. Vispa ner äggen ett i taget.
  9. Riv mandelmandelmassan grovt och vispa i den med tillsammans med saffran.
  10. Blanda mjölet och bakpulvret i en skål bredvid och vänd ner det i resten av smeten.
  11. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form till 2/3.
  12. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller till en provsticka kommer ut torr.
  13. Låt svalna på galler.
  14. Skär ut en kon i mitten av varje cupcake (eller ta ut ett hål med en äppelurkärnare) och fyll med lemon curd.
  15. Frosting: Hacka chokladen grovt och mält den över vattenbad eller försiktigt i micron. Låt svalna.
  16. Rör ihop philadelphia och vaniljsocker och rör sist i chokladen. Rör ev i blå karamellfärg.
  17. Bre på cupcakesen och dekorera med en snöstjärna eller tex strössel.

Kockens kommentar

Recept från bloggen Moster bakar.  Frosting är en slags kristyr (sockerglasyr), läs mer > Så lagas kristyr.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Saffranscupcakes med lemon curd och vit chokladfrosting