Leilas Lemon curd

Foto: Medlemsrecept

Leilas Lemon curd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Citron juice+fruktkött

3.0 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Majsstärkelse Maizena

1.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Äggula

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 1346

GBR (GI) / port: 23

Recept: 1346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 642 gram)

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 3.0 styck 10%

Strösocker 1.5 dl 42%

Smör normalsaltat 50.0 gram 27%

Majsstärkelse Maizena 1.0 msk 2%

Ägg 2.0 styck 9%

Äggula 2.0 styck 8%

Tillagning

  1. Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
  2. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
  3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
  4. Häll över i en ren skål och låt citronkrämen svalna.
  5. Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.

Fler recept inom Marmelad, curd ¤

Liknande recept som Leilas Lemon curd