Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 1346

GBR (GI) / port: 23
Recept: 1346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 3.0 styck 10%
Strösocker 1.5 dl 42%
Smör normalsaltat 50.0 gram 27%
Majsstärkelse Maizena 1.0 msk 2%
Ägg 2.0 styck 9%
Äggula 2.0 styck 8%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
- Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
- Häll över i en ren skål och låt citronkrämen svalna.
- Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.
Fler recept inom Marmelad, curd ¤
Liknande recept som Leilas Lemon curd
-
Marmelad grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsinmarmelad med syltsocker, grundrecept
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel apelsinmarmelad med hela skal
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk apelsinmarmelad, GB-gubbens apelsinmarmelad med citron
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Orange marmelade, klassisk engelsk apelsinmarmelad med skal
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Confiture de prunes mirabelles, mirabellemarmelad
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Apple butter, amerikansk äppelmarmelad
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svart vinbärsmarmelad
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nyponmarmelad med syltsocker
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Nyponmarmelad, nyponpuré, nyponsaft på engelskt vis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan