Chokladcheesecake med Dulce de Leche & Chilinötter

Foto: Medlemsrecept

Chokladcheesecake med Dulce de Leche & Chilinötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 15

Chilinötter

300.0 

gram

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Mörk choklad 70%

250.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Philadelphia naturell }

400.0 

gram

Gräddfil

2.0 

dl

Kondenserad mjölk sockrad

400.0 

gram

Mörk choklad <70%

100.0 

gram

Mjölkchoklad

100.0 

gram

Grädde

1.0 

dl

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Vispgrädde

3.0 

dl

Chilinötter

30.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 2

Recept: 7760 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 26%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 140 gram)

Ingredienser

Visa:

Chilinötter 300.0 gram N/A

Smör normalsaltat 75.0 gram 7%

Strösocker 1.0 dl 5%

Mörk choklad 70% 250.0 gram 18%

Ägg 2.0 styck 2%

Philadelphia naturell } 400.0 gram 12%

Gräddfil 2.0 dl 4%

Kondenserad mjölk sockrad 400.0 gram 17%

Mörk choklad <70% 100.0 gram 7%

Mjölkchoklad 100.0 gram 7%

Grädde 1.0 dl 5%

Smör normalsaltat 25.0 gram 2%

Vispgrädde 3.0 dl 14%

Chilinötter 30.0 styck N/A

Tillagning

  1. Cheesecake: Täck sidorna och botten av en springform med bakplåtspapper.
  2. Kör chilinötterna i en mixer/matberedare tills de blir till smulor.
  3. Smält smöret och blanda med chilinötterna.
  4. Tryck ut chilinötterna i en form med löstagbar kant. Se till att trycka upp degen på kanterna också.
  5. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
  7. Vispa äggen och sockret pösigt i en skål.
  8. Tillsätt cream cheese, gräddfil och choklad. Vispa tills allt är väl blandat.
  9. Ta ut springformen från kylen och häll över cream cheese mixen.
  10. Ställ formen i en djup plåt/form/långpanna fyll den med varmt vatten (den ska alltså gräddas ståendes i vattnet). Vattnet ska nå upp till max halva cheesecakeformen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25-35 min. Gräddtiden är lite beroende på form. Den ska vara lite stel på ytan men ändå lite geleaktig, den stelnar sen i kylen.
  11. Ta ut från ugnen, lyft ur den från vattenbadet (ifall det finns vatten kvar) och låt den svalna lite innan du ställer in den i kylen. Låt den stå i kylen i minst 6 timmar och gärna över natten.
  12. Dulce de Leche: Lägg en oöppnad burk kondenserad mjölk (sötad) i en kastrull.
    Fyll på med vatten. Det är viktigt att burken är täckt med vatten.
  13. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme i ca 3 timmar. Det är viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden så fyll på då och då med hett vatten. Tips, vill du ha en mer rinnigare sås räcker det med ca 2 timmar koktid.
  14. Låt burken svalna något innan du öppnar den.
  15. Chokladganache: Smält choklad tillsammans med grädde i en kastrull på låg värme. Rör om då och då.
  16. Tillsätt smöret när chokladen smält och rör om.
    Låt svalna något innan du använder det.

    Dekoration:
    Ta kakan ur formen, lägg den på ett fint fat och dekorera med vispad grädde och chilinötter.

Kockens kommentar

Saftig, ljuvlig och väldigt mäktig! Recept från bloggen Sockerrus.

Fler recept inom Cheesecakes ¤

Liknande recept som Chokladcheesecake med Dulce de Leche & Chilinötter