Saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa

Foto: Medlemsrecept

Saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Purjolök

2.0 

styck

Fänkål

2.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

tsk

Saffran

0.5 

gram

Vatten

12.0 

dl

Fiskbuljongtärning

2.0 

styck

Matlagningsvin

2.0 

dl

Fiskfiléer

500.0 

gram

Tomater hela burk

1.0 

burk

Räkor skalade

100.0 

gram

Blåmusslor med skal

16.0 

styck

Surdegsbröd

4.0 

skivor

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Majonnäs fettfri, färdig

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 51

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1927 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 944 gram)

Ingredienser

Visa:

Purjolök 2.0 styck 7%

Fänkål 2.0 styck 7%

Morot 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 tsk 4%

Saffran 0.5 gram 0%

Vatten 12.0 dl 0%

Fiskbuljongtärning 2.0 styck 2%

Matlagningsvin 2.0 dl 2%

Fiskfiléer 500.0 gram 20%

Tomater hela burk 1.0 burk 4%

Räkor skalade 100.0 gram 6%

Blåmusslor med skal 16.0 styck 7%

Surdegsbröd 4.0 skivor 27%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Majonnäs fettfri, färdig 2.0 msk 1%

Tillagning

  1. Fräs grönsakerna och vitlöken i olja tills de mjuknat något.
  2. Tillsätt stött saffran, buljong och vin. Koka ca 5 min.
  3. Tillsätt fisken (torsk, gös, kolja, rödspätta) i bitar och låt sjuda ca 5 min.
  4. Blanda ner tomater och skaldjur och hetta upp utan att det får koka igen. Smaka av.
  5. Servera med en skiva rostat bröd, ev glutenfritt eller 6 crostini per person med lite aioli.
  6. Aiolio: krossa vitlöken och blanda med majonnäsen.

Kockens kommentar

Vacker och god soppa till vardags eller fest! Recept från MåBra.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa