Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1079 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 500.0 gram 12%
Gul lök 1.0 styck 5%
Smör normalsaltat 1.0 msk 9%
Vitt vin 1.5 dl 10%
Vatten 8.0 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 4%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 15%
Vispgrädde 1.0 dl 33%
Sesamgrissini 4.0 styck N/A
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 22%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Bryt av och ta bort den nedre, träiga delen av sparrisen och skär stjälkarna i cirka 1 cm långa bitar. Lägg topparna för sig.
- Fräs sparris och lök i smör utan att det tar färg, späd med vin, buljong och matlagningsgrädde. Låt sjuda cirka 10 min. Mixa soppan.
- Koka sparristopparna i lättsaltat vatten 2-3 min.
- Linda parmaskinka runt grissinistängerna.
- Vispa grädden och vänd ner den i soppan vid servering.
- Lägg ner sparristopparna och servera grissini till.
Kockens kommentar
Recept från MåBra.Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Sparrissoppa med parmagrissini
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan