Sparrissoppa med parmagrissini

Foto: Medlemsrecept

Sparrissoppa med parmagrissini

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön sparris färsk

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Vitt vin

1.5 

dl

Vatten

8.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Vispgrädde

1.0 

dl

Sesamgrissini

4.0 

styck

Parmaskinka skivad

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1079 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 500.0 gram 12%

Gul lök 1.0 styck 5%

Smör normalsaltat 1.0 msk 9%

Vitt vin 1.5 dl 10%

Vatten 8.0 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 4%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 15%

Vispgrädde 1.0 dl 33%

Sesamgrissini 4.0 styck N/A

Parmaskinka skivad 8.0 skivor 22%

Tillagning

  1. Bryt av och ta bort den nedre, träiga delen av sparrisen och skär stjälkarna i cirka 1 cm långa bitar. Lägg topparna för sig.
  2. Fräs sparris och lök i smör utan att det tar färg, späd med vin, buljong och matlagningsgrädde. Låt sjuda cirka 10 min. Mixa soppan.
  3. Koka sparristopparna i lättsaltat vatten 2-3 min.
  4. Linda parmaskinka runt grissinistängerna.
  5. Vispa grädden och vänd ner den i soppan vid servering.
  6. Lägg ner sparristopparna och servera grissini till.

Kockens kommentar

Recept från MåBra.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Sparrissoppa med parmagrissini