Lammrostbiff med tryffelpotatis

Lammrostbiff med tryffelpotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammrostbiff

750.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Karamelliserad lökcrème

 

 

 

Strösocker

2.0 

dl

Gul lök

750.0 

gram

Vitt vin

3.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Creme fraiche

4.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Syltade rotfrukter

 

 

 

Morot

1.0 

styck

Schalottenlök

2.0 

styck

Palsternacka

0.5 

styck

Ättika 12%

0.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Vatten

1.5 

dl

 

Tryffelpotatis

 

 

 

Potatis

350.0 

gram

Tryffel skivad

3.0 

gram

Vetemjöl

0.8 

dl

Ägg

3.0 

styck

Tryffelolja

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Rapsolja till fritering

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammrostbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 990

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3961 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 671 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammrostbiff 750.0 gram 21%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Salt och vitpeppar 0%

 

Karamelliserad lökcrème 

Strösocker 2.0 dl 19%

Gul lök 750.0 gram 7%

Vitt vin 3.0 dl 5%

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Creme fraiche 4.0 msk 5%

Salt och vitpeppar 0%

 

Syltade rotfrukter 

Morot 1.0 styck 1%

Schalottenlök 2.0 styck 1%

Palsternacka 0.5 styck 1%

Ättika 12% 0.5 dl 1%

Strösocker 1.0 dl 10%

Vatten 1.5 dl 0%

 

Tryffelpotatis 

Potatis 350.0 gram 6%

Tryffel skivad 3.0 gram 0%

Vetemjöl 0.8 dl 4%

Ägg 3.0 styck 5%

Tryffelolja 0%

Smör normalsaltat 0%

Rapsolja till fritering 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammrostbiff > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Karamelliserad lökcrème: Skala och skiva lök. Karamellisera socker i en kastrull. Tillsätt lök och vin. Låt småkoka 1 timme tills löken är riktigt mjuk. Mixa slät med smör och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  2. Syltade rotfrukter: Skala och skär morot, schalottenlök och palsternacka i bitar. Koka mjuka i ättika, socker och vatten.
  3. Tryffelpotatis: Hacka tryffel. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela potatisarna. Gröp ut innehållet. Mosa med smör, tryffelolja, tryffel, salt och peppar. Forma till bollar. Panera i mjöl, ägg och panko. Fritera gyllenbruna.
  4. Värm ugnen till 90°C.
  5. Lammrostbiff: Krydda kött med salt och peppar. Bryn i smör. Baka sedan i ugn till kärntemperatur 56°C. Låt vila 15 minuter innan köttet skärs upp.

Kockens kommentar

En lammrostbiff väger runt 250 gram per styck. Tillsammans med rumpsteken ungefär det dubbla. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Lammrostbiff med tryffelpotatis