Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 54

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 600.0 gram 63%
Vitkål ansad 0.2 huvud 7%
Purjolök 1.0 st stor 7%
Senap svensk 4.0 msk 6%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Vatten 2.0 liter 0%
Köttbuljongtärning 4.0 styck 3%
Sojasås 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (30 min )
- Skölj och strimla purjolök. Finstrimla vitkål, gärna med osthyvel.
- Värm en gryta med smör. Stek färs. Smula sönder med en trägaffel. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning. Koka cirka 10 minuter.
- Tillsätt purjolök och vitkål. Koka ytterligare 10 minuter.
- Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera med ostmacka.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Nikkaluoktasoppa
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan