Nikkaluoktasoppa

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Nikkaluoktasoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Purjolök

1.0 

st stor

Senap svensk

4.0 

msk

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Lagerblad

2.0 

blad

Vatten

2.0 

liter

Köttbuljongtärning

4.0 

styck

Sojasås

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 54

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 800 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 63%

Vitkål ansad 0.2 huvud 7%

Purjolök 1.0 st stor 7%

Senap svensk 4.0 msk 6%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Vatten 2.0 liter 0%

Köttbuljongtärning 4.0 styck 3%

Sojasås 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Salt och svartpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skölj och strimla purjolök. Finstrimla vitkål, gärna med osthyvel.
  2. Värm en gryta med smör. Stek färs. Smula sönder med en trägaffel. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning. Koka cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt purjolök och vitkål. Koka ytterligare 10 minuter.
  4. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera med ostmacka.

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Nikkaluoktasoppa