Fylld fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater

Fylld fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Fläskfilé

1.0 

kilo

Fetaost

200.0 

gram

Soltorkade tomater i olja avrunnet

10.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Potatis

10.0 

styck

Morötter

6.0 

st stora

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2746 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 594 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 kilo 37%

Fetaost 200.0 gram 22%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 10.0 styck 5%

Salt och peppar 0%

Potatis 10.0 styck 24%

Morötter 6.0 st stora 12%

Skapat av: moset

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa fläskfilén, skär ett djupt snitt i sidan, veckla ut och banka ut filén tills den blir platt.
  3. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och blanda med smulad fetaost i en bunke till en massa.
  4. Bred ut röran i mitten på fläskfilén och rulla ihop. Fäst med steksnöre, tandpetare eller grillspett.
  5. Bryn fläskfilén i stekpanna tills den får fin stekyta. sätt in i ugnen och låt tillagas färdigt i 20 minuter.
  6. De rostade rotsakerna kan tillagas tillsammans med fläskfilén men behöver mer tid (ca 35-45min totalt), låt gärna fläskfilén vara invirad i folie en stund innan servering då blir den godare.
  7. Servera med grönsallad och ev en kall sås.

Kockens kommentar

så så så gott!

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Fylld fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater