
Fylld fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2746 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 kilo 37%
Fetaost 200.0 gram 22%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 10.0 styck 5%
Potatis 10.0 styck 24%
Morötter 6.0 st stora 12%
Skapat av: moset
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa fläskfilén, skär ett djupt snitt i sidan, veckla ut och banka ut filén tills den blir platt.
- Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och blanda med smulad fetaost i en bunke till en massa.
- Bred ut röran i mitten på fläskfilén och rulla ihop. Fäst med steksnöre, tandpetare eller grillspett.
- Bryn fläskfilén i stekpanna tills den får fin stekyta. sätt in i ugnen och låt tillagas färdigt i 20 minuter.
- De rostade rotsakerna kan tillagas tillsammans med fläskfilén men behöver mer tid (ca 35-45min totalt), låt gärna fläskfilén vara invirad i folie en stund innan servering då blir den godare.
- Servera med grönsallad och ev en kall sås.
Kockens kommentar
så så så gott!Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Fylld fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: