Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4670 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vaniljglass SIA-glass } 1.5 liter 58%
Lag
Vaniljstång 2.0 styck 0%
Strösocker 2.5 dl 20%
Vatten 1.0 dl 0%
Citronjuice 4.0 msk 0%
Mörk rom 2.0 dl 9%
Frukt
Honungsmelon 0.5 styck 1%
Mango 1.0 styck 4%
Ananas färsk 0.5 styck 3%
Granatäpple 2.0 styck 1%
Äpple utan skal 1.0 styck 1%
Päron färsk 1.0 styck 1%
Björnbär färska 1.0 dl 0%
Mynta färsk 2.0 kvistar 0%
Skapat av: SIA glass
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Dela vaniljstänger på längden. Skrapa ur fröna. Koka upp socker, vatten, citron, vaniljstänger och frön. Låt svalna. Blanda sedan med rom.
- Skala och skär melon, mango, ananas, äpple och päron i cirka 1 cm tärningar. Lägg i tätförslutande burk tillsammans med granatäpplekärnor, björnbär och myntakvistar.
- Slå över lagen. Låt stå i minst 48 timmar innan servering (håller i kylen minst 2 veckor). Servera med vaniljglass.
Kockens kommentar
Receptet är skapat av Mattias Svensson.Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Vaniljglass med romtopf
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan