Vaniljglass med romtopf

Foto: SIA glass ¤

Vaniljglass med romtopf

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Vaniljglass SIA-glass }

1.5 

liter

 

Lag

 

 

 

Vaniljstång

2.0 

styck

Strösocker

2.5 

dl

Vatten

1.0 

dl

Citronjuice

4.0 

msk

Mörk rom

2.0 

dl

 

Frukt

 

 

 

Honungsmelon

0.5 

styck

Mango

1.0 

styck

Ananas färsk

0.5 

styck

Granatäpple

2.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Päron färsk

1.0 

styck

Björnbär färska

1.0 

dl

Mynta färsk

2.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4670 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Vaniljglass SIA-glass } 1.5 liter 58%

 

Lag 

Vaniljstång 2.0 styck 0%

Strösocker 2.5 dl 20%

Vatten 1.0 dl 0%

Citronjuice 4.0 msk 0%

Mörk rom 2.0 dl 9%

 

Frukt 

Honungsmelon 0.5 styck 1%

Mango 1.0 styck 4%

Ananas färsk 0.5 styck 3%

Granatäpple 2.0 styck 1%

Äpple utan skal 1.0 styck 1%

Päron färsk 1.0 styck 1%

Björnbär färska 1.0 dl 0%

Mynta färsk 2.0 kvistar 0%

Skapat av: SIA glass

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Dela vaniljstänger på längden. Skrapa ur fröna. Koka upp socker, vatten, citron, vaniljstänger och frön. Låt svalna. Blanda sedan med rom.
  2. Skala och skär melon, mango, ananas, äpple och päron i cirka 1 cm tärningar. Lägg i tätförslutande burk tillsammans med granatäpplekärnor, björnbär och myntakvistar.
  3. Slå över lagen. Låt stå i minst 48 timmar innan servering (håller i kylen minst 2 veckor). Servera med vaniljglass.

Kockens kommentar

Receptet är skapat av Mattias Svensson.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Vaniljglass med romtopf