Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)

Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Aubergine

5.0 

styck

Skinka kokt tunt skivad

10.0 

styck

Mozzarella

500.0 

gram

Parmesan nyriven

2.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tomatsås

 

 

 

Tomater hela burk

500.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Gul lök

0.5 

styck

Persilja finhackad

0.3 

msk

Basilika finhackad

0.3 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2746 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 780 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 5.0 styck 13%

Skinka kokt tunt skivad 10.0 styck 7%

Mozzarella 500.0 gram 46%

Parmesan nyriven 2.0 dl 12%

Olivolja 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Tomatsås 

Tomater hela burk 500.0 gram 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Gul lök 0.5 styck 1%

Persilja finhackad 0.3 msk 0%

Basilika finhackad 0.3 msk 0%

Olivolja 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skala och skiva auberine i ½ cm tjocka skivor. Salta rikligt. Lägg i durkslag under tyngd. Låt stå drygt 30 minuter.
  2. Gör under tiden tomatsås. Skala och finhacka lök och vitlök. Täck botten av en gryta med olivolja. Stek lök och vitlök långsamt så att de mjuknar.
  3. Tillsätt tomater, ta inte all juice i burken. Tillsätt kryddgrönt. Salta försiktigt. Låt såsen koka ihop sa att den blir ganska tjock.
  4. Ta upp aubergineskivorna ur durkslaget. Krama ur vätskan. Torka med handduk.
  5. Ta fram en rymlig eldfast form. Bred ut en aning tomatsås på botten. Täck med ett lager aubergin och grovtärnad mozzarella. Strö rikligt med parmesan över. Täck med skinka. Fortsätt på samma sätt i 2-3 lager. Överst extra rikligt med ost.
  6. Grädda cirka 1 timme. Servera varm eller ljummen.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Stekt fläskkött

Liknande recept som Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)