
Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2746 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 5.0 styck 13%
Skinka kokt tunt skivad 10.0 styck 7%
Mozzarella 500.0 gram 46%
Parmesan nyriven 2.0 dl 12%
Olivolja 2.0 msk 8%
Salt 0%
Tomatsås
Tomater hela burk 500.0 gram 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Gul lök 0.5 styck 1%
Persilja finhackad 0.3 msk 0%
Basilika finhackad 0.3 msk 0%
Olivolja 2.0 msk 8%
Salt 0%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Skala och skiva auberine i ½ cm tjocka skivor. Salta rikligt. Lägg i durkslag under tyngd. Låt stå drygt 30 minuter.
- Gör under tiden tomatsås. Skala och finhacka lök och vitlök. Täck botten av en gryta med olivolja. Stek lök och vitlök långsamt så att de mjuknar.
- Tillsätt tomater, ta inte all juice i burken. Tillsätt kryddgrönt. Salta försiktigt. Låt såsen koka ihop sa att den blir ganska tjock.
- Ta upp aubergineskivorna ur durkslaget. Krama ur vätskan. Torka med handduk.
- Ta fram en rymlig eldfast form. Bred ut en aning tomatsås på botten. Täck med ett lager aubergin och grovtärnad mozzarella. Strö rikligt med parmesan över. Täck med skinka. Fortsätt på samma sätt i 2-3 lager. Överst extra rikligt med ost.
- Grädda cirka 1 timme. Servera varm eller ljummen.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Stekt fläskkött
Liknande recept som Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis, en svensk klassiker
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Bruna bönor med fläsk, svensk husmanskost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Orientalisk gryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Carbonara med pumpatagliatelle (GI-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Stekfläsk och persiljesås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: