Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2506 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Bruna bönor konserv 1.6 kilo 61%
Stekfläsk som knapersteks} 8.0 skivor 28%
Ättikssprit 12% 1.5 msk 0%
Sirap el. socker 4.0 msk 11%
Tillval:
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och koka potatis om sådan önskas. Om så minskas mängden bönor lämpligtvis.
- Värm de färdigkokta bönorna i en kastrull. Smaka av med salt, ättika, sirap eller socker till lagom sötsur smak.
- Hetta upp en stekpanna med lite matfett. Lägg i några skivor fläsk och stek dem knapriga. Stek i omgångar. Fläsket kan varmhållas i ugn, men bör helst serveras nystekta.
Kockens kommentar
Bruna bönor äts numera främst i Sverige, där de blev populära på 1800-talet. Förekommer ibland som rätt på julbordet. Bönorna skall klassiskt ha söt-sur smak. Till bönorna serveras stekt fläsk, ibland även potatis. Äts även tillsammans med köttbullar eller korv.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Stekt fläskkött
Liknande recept som Bruna bönor med fläsk, svensk husmanskost
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis, en svensk klassiker
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Bruna bönor med fläsk, svensk husmanskost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Orientalisk gryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Carbonara med pumpatagliatelle (GI-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Stekfläsk och persiljesås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: