Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis

Foto: Santa Maria ¤

Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré benfri

800.0 

gram

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chipotle Paste Santa Maria }

2.0 

msk

Apelsinjuice (konc.)

1.0 

msk

Oregano torkad

1.0 

gram

Lagerblad

2.0 

blad

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1402 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 15%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 800.0 gram 95%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Chipotle Paste Santa Maria } 2.0 msk 1%

Apelsinjuice (konc.) 1.0 msk 2%

Oregano torkad 1.0 gram 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Skapat av: Santa Maria

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Skär kött i 3 centimeter stora bitar. Skala och pressa vitlöken. Gnid in kryddorna i köttet.
  3. Slå in allt i rikligt med alminiumfolie. Tillaga i ugn cirka 4 timmar.
  4. Servera med ananas, sallad, tortilla och salsa.

Kockens kommentar

Carnitas ("lilla kött", spa. carne = kött) är en mexikansk maträtt med ursprung från delstaten Michoacán. Vanligtvis fläskkött gärna  serverad med hackad lök, salsa, guacamole, tortillas och bönor. Chipotle är rökt chilifrukt. Läs mer > Om chilipasta.

Fler recept inom Stekt fläskkött

Liknande recept som Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis