Carbonara med pumpatagliatelle (GI-recept)

Carbonara med pumpatagliatelle (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

1.5 

kilo

Salt

 

 

Ägg

5.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Stekfläsk rimmat

200.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Parmesan

100.0 

gram

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2171 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 1.5 kilo 18%

Salt 0%

Ägg 5.0 styck 14%

Grädde 1.0 dl 17%

Stekfläsk rimmat 200.0 gram 23%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Parmesan 100.0 gram 17%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Hyvla tagliatellestrimlor ur pumpaköttet med en potatisskalare. Lägg i kokande lättsaltat vatten. Låt koka cirka 3 minuter eller tills pumpan känns klar.
  2. Vispa samman ägg, grädde och salt.
  3. Skär fläsk i tärningar. Stek i en kastrull med lite smör tills det är färdigt. Häll över den nykokta tagliatellen. Blanda.
  4. Lyft kastrullen från värmen. Rör ner äggsmeten och lite riven ost. Blanda tills varje tagliatelle är täckt med sås. Vänd ner resten av osten. Mal svartpeppar över efter smak.

Kockens kommentar

GBR 4 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Stekt fläskkött

Liknande recept som Carbonara med pumpatagliatelle (GI-recept)