Lammfärsfyllda paprikor med parmesantäcke (LCHF-recept)

Lammfärsfyllda paprikor med parmesantäcke (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Lammfärs

400.0 

gram

Salt

0.4 

tsk

Parmesan

200.0 

gram

Svartpeppar

1.0 

tsk

Pinjenötter

0.5 

dl

Paprika färsk

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 19%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 347 gram)

Ingredienser

Visa:

Philadelphia naturell } 200.0 gram 15%

Creme fraiche 2.0 dl 21%

Lammfärs 400.0 gram 32%

Salt 0.4 tsk 0%

Parmesan 200.0 gram 23%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Pinjenötter 0.5 dl 6%

Paprika färsk 4.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Dela paprikor på mitten. Skär ut innanmätet. Grilla i ugn cirka 10 minuter tills de får lite färg.
  2. Under tiden paprikorna är i ugnen: Riv parmesan. Rör ihop en kräm av philadelphiaost, parmesan och crème fraiche.
  3. Fräs färs. Rör ihop med krämen. Låt paprikorna svalna lite. Fyll med krämen. Toppa med pinjenötter och ytterligare lite parmesanost. Grädda i ugnen cirka 20 minuter ytterligare.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Lammfärsfyllda paprikor med parmesantäcke (LCHF-recept)