
Lammfärsfyllda paprikor med parmesantäcke (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 784

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 19%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Philadelphia naturell } 200.0 gram 15%
Creme fraiche 2.0 dl 21%
Lammfärs 400.0 gram 32%
Salt 0.4 tsk 0%
Parmesan 200.0 gram 23%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Pinjenötter 0.5 dl 6%
Paprika färsk 4.0 styck 3%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Dela paprikor på mitten. Skär ut innanmätet. Grilla i ugn cirka 10 minuter tills de får lite färg.
- Under tiden paprikorna är i ugnen: Riv parmesan. Rör ihop en kräm av philadelphiaost, parmesan och crème fraiche.
- Fräs färs. Rör ihop med krämen. Låt paprikorna svalna lite. Fyll med krämen. Toppa med pinjenötter och ytterligare lite parmesanost. Grädda i ugnen cirka 20 minuter ytterligare.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Lammfärsfyllda paprikor med parmesantäcke (LCHF-recept)
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan