
Frito Mallorquin på mitt sätt (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1024 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklinglever 250.0 gram 28%
Paprika röd 1.0 st stor 5%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 13%
Gul lök 1.0 st stor 7%
Ägg 4.0 styck 24%
Smör till stekning 2.0 msk 19%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Finhacka lök och paprika. Skär kyckling i mindre bitar.
- Låt lök och paprika långsamt smälta på svag värme i smör eller olja. Peta undan löken. Fräs kycklingen.
- Rör ner ärter. Låt det bli ätvarmt igen. Smaka av med salt och peppar.
- Stek ägg separat. Servera tillsammans.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Frito Mallorquin på mitt sätt (LCHF)
-
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från Jerez
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan