Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torsk fryst 400.0 gram 10%
BBQ Marinade Red Wine Santa Maria } 1.0 förp. 3%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 16%
Potatissallad
Färskpotatis små 1.0 kilo 29%
BBQ Sauce Mix Garlic & Herbs Santa Maria } 1.0 förp. 5%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Kapris 2.0 msk 0%
Purjolök 0.5 styck 2%
Olivolja 6.0 msk 34%
Skapat av: Santa Maria
Tillagning (1 tim 30 min )
- Dela torskblock i portionsbitar (2 bitar per person). Pensla bitarna med BBQ Marinade Red Wine. Vira in i bacon. Låt marinera minst 1 timme.
- Sätt på grillen. Grilla de baconinlindade torskbitarna på medelvärme under cirka 6 minuter.
- Potatissalladen kan göras på två sätt. Antingen lägger du potatisen direkt på grillen. Eller så kokar du den först och låter den svalna innan du grillar den.
- Blanda Sauce Mix Garlic & Herbs med vitvinsvinäger, kapris, olivolja och purjolök. Häll sedan blandningen över den grillade potatisen och rör om.
Kockens kommentar
Synd att inte alla vågar prova på att grilla fisk när det finns läckerheter som denna att bjuda på! Servera gärna tillsammans med ett gott bröd.Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Baconlindad grillad rödvinstorsk
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan