
Mormors fläskfile
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1927 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 32%
Gul lök hackad 1.0 styck 3%
Paprika röd el. gul 1.0 styck 1%
Grädde 1.0 dl 19%
Crème fraiche lätt 1.0 dl 8%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Färska örtkryddor? 5.0 gram 0%
Grönmögelost 20.0 gram 4%
Grönmögelost 20.0 gram 4%
Potatis 8.0 styck 28%
Skapat av: tina.axelsson86@hotmail.com
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skiva lök och paprika.
- Bryn köttet 1 min på varje sida, salta och peppra.
- Lägg kött och grönsaker i en ugnfast form. Blanda grädde, creme fraiche, sambal oelek och örtkryddor och häll över.
- Toppa med osten i klickar eller smulor.
- Stek i ugnen i ca 15 min.
- Servera med klyftpotatis och svamp smaksatt med vitlök.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Mormors fläskfile
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan