Kyckling jambalaya med romanesco

Kyckling jambalaya med romanesco

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé (Kronfågel)

500.0 

gram

Chorizokorv svensk

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Romanesco

250.0 

gram

Paprika grön

1.0 

styck

Tomater

8.0 

styck

Stjälkselleri

3.0 

stjälkar

Rödlök

1.0 

styck

Räkor skalade

250.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Chilipulver

 

 

Oregano

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om ris >

 

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2249 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé (Kronfågel) 500.0 gram 23%

Chorizokorv svensk 2.0 styck 40%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Romanesco 250.0 gram 2%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Tomater 8.0 styck 6%

Stjälkselleri 3.0 stjälkar 0%

Rödlök 1.0 styck 3%

Räkor skalade 250.0 gram 12%

Matolja till stekning 2.0 msk 11%

Chilipulver 0%

Oregano 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om ris > Äts ej

Om kreolköket > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (25 min )

  1. Skiva chorizo. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka vitlök. Skär romanesco i buketter. Skär paprika och selleri i mindre bitar, men spara toppen på sellerin till garnering. Skålla (lägg i kokande vatten, skölj sedan i kallt vatten), skala och klyfta tomater.
  2. Dela kycklingfiléer på längden. Krydda och lättstek dem försiktig i olja. Lägg över till gryta.
  3. Stek sedan chorizo med grönsaker och vitlök. Tillsätt alltsammans i grytan. Låt puttra samman en stund utan att grönsakerna förlorar sin spänst.
  4. Rör ner räkor. Låt allt bli varmt. Smaka av med kryddor. Servera genast med bröd till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Jambalaya är en klassisk rätt från kreolköken i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.

Alternativ

Feng zhua

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Kyckling jambalaya med romanesco