Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingdelar med skinn och ben 1000.0 gram 51%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Ingefära färsk 4.0 cm 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Sesamolja 1.0 tsk 1%
Ostronsås } 1.0 dl 3%
Sesamfrön 1.0 msk 2%
Vatten 0.5 liter 0%
Tillbehör:
Jasminris 3.0 dl 36%
Kockskolan:
Så bräseras kyckling > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva chili. Torka av kycklingdelar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs kycklingen i olja till fin färg i en het stek- eller wokpanna.
- Tillsätt ingefära, vitlök och hälften av chilin och låt det steka en stund. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock och låt sjud i cirka 30 minuter.
- Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.
Kockens kommentar
Feng zhua ("fågel Fenixs klor") är en kinesisk rätt som består av kycklingfötter. Ytskinnet avlägnas och fötterna, som består av skinn och brosk, friteras. De äts som snacks, i soppa eller som huvudrätt. Kycklingfötter serveras i många asiatiska länder, liksom i Västindien. Fötterna i detta recept har ersatts med andra kycklingdelar. Vill man efterlikna originalet passar kycklingvingar bäst.
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
-
Coq au vin, fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chicken tikka masala
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kreolsk Gumbo kycklinggryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Shirin polo, persisk söt hönsgryta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel