Vilda Grytan

Vilda Grytan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Älg grytbitar

1.0 

kilo

Gul lök hackad

2.0 

styck

Svamp t.ex. kantareller

400.0 

gram

Morot

500.0 

gram

Vatten

7.0 

dl

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Röd vinbärsgelé

1.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Grädde

1.0 

dl

Potatis kokt

1.0 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2928 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Älg grytbitar 1.0 kilo 39%

Gul lök hackad 2.0 styck 4%

Svamp t.ex. kantareller 400.0 gram 3%

Morot 500.0 gram 5%

Vatten 7.0 dl 0%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Röd vinbärsgelé 1.0 msk 2%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

Grädde 1.0 dl 12%

Potatis kokt 1.0 kilo 28%

Skapat av: Frugan

Tillagning

  1. Tärna köttet i 2x2cm kuber. Och bryn det i en stekpanna med lite smör. Lägg köttet i en gryta. Salt och peppra.
  2. Bryn löken och lägg den i grytan.Skölj ur stekpannan, och häll skyn i grytan.
  3. Späd grytan med vattnet, och lägg i buljongtärning i grytan med enbär och gelén.
  4. Koka tills köttet är nästan mört. Tiden varierar pga köttets kvalitet.
  5. Tärna kålrot och morot och bryn dom i lite smör. Och lägg det i grytan. Låt puttra en stund till.
  6. Stek kantarellerna knapriga i lite smör och salta och peppra dom och lägg sedan dom i grytan.
  7. Red ev grytan. Smaka av och salta och peppra efterhand. Häll på 1 dl grädde om så önskas.

Kockens kommentar

Serveras med kokt potatis. Kommentera gärna om ni har något ni undrar! :)

Fler recept inom Älg

Liknande recept som Vilda Grytan