
Vilda Grytan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2928 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älg grytbitar 1.0 kilo 39%
Gul lök hackad 2.0 styck 4%
Svamp t.ex. kantareller 400.0 gram 3%
Morot 500.0 gram 5%
Vatten 7.0 dl 0%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Röd vinbärsgelé 1.0 msk 2%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Grädde 1.0 dl 12%
Potatis kokt 1.0 kilo 28%
Skapat av: Frugan
Tillagning
- Tärna köttet i 2x2cm kuber. Och bryn det i en stekpanna med lite smör. Lägg köttet i en gryta. Salt och peppra.
- Bryn löken och lägg den i grytan.Skölj ur stekpannan, och häll skyn i grytan.
- Späd grytan med vattnet, och lägg i buljongtärning i grytan med enbär och gelén.
- Koka tills köttet är nästan mört. Tiden varierar pga köttets kvalitet.
- Tärna kålrot och morot och bryn dom i lite smör. Och lägg det i grytan. Låt puttra en stund till.
- Stek kantarellerna knapriga i lite smör och salta och peppra dom och lägg sedan dom i grytan.
- Red ev grytan. Smaka av och salta och peppra efterhand. Häll på 1 dl grädde om så önskas.
Kockens kommentar
Serveras med kokt potatis. Kommentera gärna om ni har något ni undrar! :)Fler recept inom Älg
Liknande recept som Vilda Grytan
-
Älgstek i ugn grundrecept
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gin- och vinmarinerad älgstek
Tid: 2 tim (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgstek med persiljetäcke och hjortron
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bräserad älgstek på klassiskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad älgkalvbog
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Älggryta med palsternacka och gulbeta
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Älebys älggryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Älggryta med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgrulader med västerbottenost i portersås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan