Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Matbröd 4.0 skivor 24%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Ägg 4.0 styck 19%
Vita bönor konserverad 250.0 gram 21%
Gul lök 1.0 styck 4%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 9%
Passerade tomater 1.0 burk 5%
Tabasco röd 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skala och hacka lök. Fräs i oljan. Slå på tomater. Koka sakta i 5 minuter.
- Mixa slätt med stavmixer. Vänd i vita bönor, smaksätt med salt, peppar och tabasco efter smak.
- Gör ett litet hål i brödskivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i brödet och stek på ena sidan. Vänd. Knäck samtidigt ägg i hålet i brödet. Stek på svag värme tills ägget känns klart.
- Servera som mellanmål.
Kockens kommentar
God smörgås som passar bra till brunch eller mellanmål.Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Stekt bröd med ägg och bönor i tomatsås
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan