Stekt bröd med ägg och bönor i tomatsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt bröd med ägg och bönor i tomatsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Matbröd

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Ägg

4.0 

styck

Vita bönor konserverad

250.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Passerade tomater

1.0 

burk

Tabasco röd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Matbröd 4.0 skivor 24%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Ägg 4.0 styck 19%

Vita bönor konserverad 250.0 gram 21%

Gul lök 1.0 styck 4%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 9%

Passerade tomater 1.0 burk 5%

Tabasco röd 0%

Tillagning

  1. Skala och hacka lök. Fräs i oljan. Slå på tomater. Koka sakta i 5 minuter.
  2. Mixa slätt med stavmixer. Vänd i vita bönor, smaksätt med salt, peppar och tabasco efter smak.
  3. Gör ett litet hål i brödskivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i brödet och stek på ena sidan. Vänd. Knäck samtidigt ägg i hålet i brödet. Stek på svag värme tills ägget känns klart.
  4. Servera som mellanmål.

Kockens kommentar

God smörgås som passar bra till brunch eller mellanmål.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Stekt bröd med ägg och bönor i tomatsås