Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1680 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 600.0 gram 25%
Ägg 2.0 styck 7%
Vetemjöl 2.0 dl 25%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Fyllning:
Ädelost 140.0 gram 30%
Kockskolan:
Så lagas kroppkakor > Äts ej
Om kroppkakor, palt > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis. Pressa den. Låt den kalla. Blanda med ägg, vetemjöl och salt.
- Mixa ost till en slät massa. Fyll den i en spritspåse.
- Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Rulla små bollar av potatismeten. Lägg ut på en mjölad bänk. Platta till dem något. Spritsa på ostcremen. Vik ihop och nyp ihop skarven. Rulla dem runda.
- Lägg ner i det kokande vattnet. När de flyter upp tar du upp dem. Låt svalna.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg i kroppkakorna. Stek gyllene. Lägg upp på fat. Servera.
Fler recept inom Kroppkakor, palt
Liknande recept som Små kroppkakor med kvibilleost
-
Smålandskroppkakor, klassiska småländska vita kroppkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ölandskroppkakor, klassiska öländska kroppkakor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vita delikatesskroppkakor från Öland enligt klassiskt recept från Gammelbygården
Tid: 3 tim (+ 48 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Gammalsbygården
-
Klassisk pitepalt ā la Wretman
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Palt och flatpalt (med kornmjöl)
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Paltbröd med fläsk och vitsås
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kartoffelknödeln, Kartoffelklösse, Ölandskroppkakor på tyskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Semmelknödel - Semmelklösse, klimp av bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk klimp till köttsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman