Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 548

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Puylinser torkade 1.0 dl 22%
Mango 1.0 styck 15%
Körsbärstomater 100.0 gram 2%
Persilja 10.0 kvistar 1%
Avokado 2.0 styck 39%
Rapsolja kallpressad 2.0 msk 21%
Citronjuice (färsk) 0.5 msk 0%
Salt 0.2 krm 0%
Skapat av: Rasmus
Tillagning
- Koka linserna men var noga med att de inte kokar sönder. Låt dem rinna av väl.
- Skala och skär mangon i tärningar. Skiva tomaterna. Hacka persiljan. Skala och kärna ur avocadorna. Skär 1½ i tärningar och mosa den resterande delen. Blanda moset med olja och citronsaft.
- Blanda allting i en skål och smaka av med salt.
Låt salladen stå några timmar innan servering.
Kockens kommentar
Den här salladen har inte så många ingredienser, men gott om kontrasterande smaker, färger och konsistenser.Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Krämig avocado- och mangosallad
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian