Krämig avocado- och mangosallad

Foto: Medlemsrecept

Krämig avocado- och mangosallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Puylinser torkade

1.0 

dl

Mango

1.0 

styck

Körsbärstomater

100.0 

gram

Persilja

10.0 

kvistar

Avokado

2.0 

styck

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Citronjuice (färsk)

0.5 

msk

Salt

0.2 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 548

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1095 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 406 gram)

Ingredienser

Visa:

Puylinser torkade 1.0 dl 22%

Mango 1.0 styck 15%

Körsbärstomater 100.0 gram 2%

Persilja 10.0 kvistar 1%

Avokado 2.0 styck 39%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 21%

Citronjuice (färsk) 0.5 msk 0%

Salt 0.2 krm 0%

Skapat av: Rasmus

Tillagning

  1. Koka linserna men var noga med att de inte kokar sönder. Låt dem rinna av väl.
  2. Skala och skär mangon i tärningar. Skiva tomaterna. Hacka persiljan. Skala och kärna ur avocadorna. Skär 1½ i tärningar och mosa den resterande delen. Blanda moset med olja och citronsaft.
  3. Blanda allting i en skål och smaka av med salt.
    Låt salladen stå några timmar innan servering.

Kockens kommentar

Den här salladen har inte så många ingredienser, men gott om kontrasterande smaker, färger och konsistenser.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Krämig avocado- och mangosallad