Avokado- och mozzarellasallad
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 147
Kcal / portion: 426
GBR (GI) / port: 1
Recept: 851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Avokado 1.0 styck 25%
Mozzarella 200.0 gram 60%
Rödlök 1.0 styck 7%
Champinjoner färska 5.0 styck 3%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 4%
Skapat av: Johanna
Tillagning
- Skala avokado och lök. Borsta av champinjoner. Hacka alla ingredienser i grova bitar och lägg i en skål.
- Ringla över balsamsirap på toppen. Tillsätt eventuellt peppar och kryddor.
Kockens kommentar
Enkel god sallad att ha som tillbehör, förslagsvis till en grillad kyckling. Denna rätt räcker för två stora tillbehörsportioner.Fler recept inom Salladsförrätter ¤
Liknande recept som Avokado- och mozzarellasallad
-
Caesarsallad original (förrätt)
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mozzarellinesallad med oliv- och kaprispesto (förrätt)
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellinesallad med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med alger och nässlor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel havssallad (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullade räkor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strandkålskott med hasselnötter, en vårprimör
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan