Avocado- och basilikapasta

Foto: Medlemsrecept

Avocado- och basilikapasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spagetti

400.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Pistaschenötter med skal

1.0 

dl

Avokado

2.0 

styck

Limejuice

2.0 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Olivolja

1.5 

dl

Salt

2.0 

tsk

Svartpeppar

1.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Basilika färsk

1.0 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 900

GBR (GI) / port: 20

Recept: 3599 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 12%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 467 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti 400.0 gram 40%

Gul lök 2.0 styck 3%

Pistaschenötter med skal 1.0 dl 5%

Avokado 2.0 styck 12%

Limejuice 2.0 msk 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Olivolja 1.5 dl 31%

Salt 2.0 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 8%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Tillagning

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skala och grovhacka lök och vitlök, fräs i smör några minuter.
  3. Kör basilika, nötter, avokado, limejuice, vitlök, lök och olja i en matberedare till en slät puré. Krydda med salt, peppar och sambal oelek
  4. Blanda avokadopurén och pastan väl.
  5. Fördela pastan på tallrikar och garnera med basilikablad.

Kockens kommentar

En härlig krämig pasta som går fort att göra och ser trevlig ut på tallriken men framför allt är den väldigt god! :-)

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Avocado- och basilikapasta