Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2239 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bucatini Barilla } 250.0 gram 34%
Collorit } 0.8 dl 6%
Creme fraiche 2.0 dl 29%
Färskost vitlök och örter 200.0 gram 25%
Gröna ärter färska 200.0 gram 6%
Kockskolan:
Om spagetti > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten och collorit i en kastrull. Salta vattnet. Koka pasta.
- Koka upp creme fraiche. Rör i färskost och ärtor. Servera.
Kockens kommentar
"Bläckfiskarmar" kommer från min gode vän son som när han var liten var övertygad om att pastan han med förtjusning slevade i sig var bläckfiskarmar. Bucantini är en tjockare spagetti med hål i mitten. Läs mer > Om spagetti.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Bläckfiskarmar (pasta) med god ostsås
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani