Bläckfiskarmar (pasta) med god ostsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bläckfiskarmar (pasta) med god ostsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bucatini Barilla }

250.0 

gram

Collorit }

0.8 

dl

Creme fraiche

2.0 

dl

Färskost vitlök och örter

200.0 

gram

Gröna ärter färska

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om spagetti >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2239 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 308 gram)

Ingredienser

Visa:

Bucatini Barilla } 250.0 gram 34%

Collorit } 0.8 dl 6%

Creme fraiche 2.0 dl 29%

Färskost vitlök och örter 200.0 gram 25%

Gröna ärter färska 200.0 gram 6%

 

Kockskolan:

Om spagetti > Äts ej

Om pasta > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp vatten och collorit i en kastrull. Salta vattnet. Koka pasta.
  2. Koka upp creme fraiche. Rör i färskost och ärtor. Servera.

Kockens kommentar

"Bläckfiskarmar" kommer från min gode vän son som när han var liten var övertygad om att pastan han med förtjusning slevade i sig var bläckfiskarmar. Bucantini är en tjockare spagetti med hål i mitten. Läs mer > Om spagetti.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Bläckfiskarmar (pasta) med god ostsås