För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Morotskaka med valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Rapsolja nötig

120.0 

gram

Strösocker

165.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Vetemjöl

130.0 

gram

Morötter

3.0 

styck

Bakpulver

2.0 

tsk

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Kardemumma grovmald

2.0 

tsk

Kanel

1.0 

tsk

Valnötter hackade

2.0 

dl

 

Topping

 

 

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Färskost

1.0 

msk

Kesella naturell

4.0 

msk

Rapsolja nötig

1.0 

tsk

Florsocker

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 25%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 186 gram)

Ingredienser

Visa:

Rapsolja nötig 120.0 gram 26%

Strösocker 165.0 gram 16%

Ägg 3.0 styck 5%

Vetemjöl 130.0 gram 11%

Morötter 3.0 styck 2%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Kardemumma grovmald 2.0 tsk 0%

Kanel 1.0 tsk 0%

Valnötter hackade 2.0 dl 23%

 

Topping 

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Färskost 1.0 msk 1%

Kesella naturell 4.0 msk 2%

Rapsolja nötig 1.0 tsk 1%

Florsocker 3.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Vispa rapsolja, strösocker och ägg till en luftig massa. Tillsätt sedan resterande råvaror och blanda slätt.
  3. Fyll smeten i valfria formar. Baka i ugnen. Om muffinsformarna är stora får man räkna med 25-30 minuter i ugnen. Baka gärna som minibröd i portionsstorlek.
  4. Rör ihop alla ingredienser till toppingen till en jämn smet. Använd som topping till morotskakan.

Kockens kommentar

Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget. Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.

Passar till

Fluffig morotslaka

Lyxig morotskaka

Morotskaka utan tillsatt socker

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Morotskaka med valnötter